Slår handeln nya rekord i jul?

Privatekonomi i jul

Hushållen i Sverige har redan börjat julhandla klappar och börjat planera matinköp. Det återstår endast två månadslöner av året. De sparsamma har redan lagt undan pengar under hösten för att få råd med familjens julfirande, som brukar vara en stor utgift för många. Många har löst utgifterna med att använda kreditkort fram till löningen i jul.

Trenderna för konsumenter

Trenderna är att fler svenskar köper julklappar via e-handel. Det är billigare, smidigare och man slipper trängsel och stress i butikerna. Givetvis finns det många som gillar att gå på stan och fika samtidigt som man gör sina inköp.

Samtidigt har köp av bilar växt senaste åren. Nybilsförsäljningen är på rekordnivåer, vilket brukar signalera att konsumenterna har en god ekonomi. En större bidragande faktor är låg arbetslöshet och stigande bostadspriser. Tyvärr har bostäderna börjat sjunka i pris här under hösten, det återstår att se hur mycket priserna går ned. Risken finns att julinköpen blir färre i år då många vill lägga undan till amortering och sparande. Antalet sparkonton som har öppnats har ökat enligt media. Vi på Bästaräntan.net listar de sparkotnon med bästa räntan här.

Lämna en kommentar