Slår handeln nya rekord i jul?

Hushållen i Sverige har redan börjat julhandla klappar och börjat planera matinköp. Det återstår endast två månadslöner av året. De sparsamma har redan lagt undan pengar under hösten för att få råd med familjens julfirande, som brukar vara en stor utgift för många. Många har löst utgifterna med att använda kreditkort fram till löningen i jul. Trenderna för… Läs Mer »

Räntan ser inte ut att stiga snart

Det ser fortfarande dystert ut för svenska sparare. Bästa räntan har fortfrande 4spar med sin rörliga sparränta på 6,5%. Det är imponerande att man har kunnat erbjuda en sådan bra ränta under så lång tid. Allt fler i Sverige öppnar sparkonton utan insättningsgaranti eftersom alternativa placeringar är få. Antingen väljer man högräntekonton eller så väljer man fonder och aktier.… Läs Mer »

Nordea flyttar till Finland

Svenska storbanken Nordea väljer att flytta sitt huvudkontor till Finland. Detta efter att svenska regeringen har ställt orimliga krav på bankens rapportering och kapitalkrav. Genom flytten kan Nordea spara tid och pengar, vilket kommer öka effektiviteten. Det är också troligt att Nordea kommer slippa Sveriges höga kapitalkrav. För aktieägarna i banken så är det positiva nyheter. Lägre skatteintäkter… Läs Mer »

Vad gör du med dina extra pengar?

Nu har de flesta fått tillbaka på skatten. Pengarna brukar komma lagom till semestern börjar. En ny grill ska köpas, verandan ska målas om eller det nya fruktträdet ska planteras i trädgården. Ändamålen är många för hur folk använder sina nya pengar. En del väljer däremot att skicka pengarna till sparkonton med bra ränta. Vad är en bra… Läs Mer »

Månadssparande för att bli rik

Starta ett månadssparande är perfekt för dig som har tålamod och vill spara långsiktigt. Ett tips är att varje månad lägga undan 500 kr från din lön och sätta in på ett sparkonto med bra ränta. När du känner dig tryggare i ditt sparande så kan du börja kika på aktieindexfonder med låga avgifter. I dessa fonder finns… Läs Mer »