Spara pengar till din semester

Nu är det dags att börja spara till semestern. Se till att få njuta och slappna av under årets semester genom att ha privatekonomin i ordning. Du ska kunna ha råd att grilla, ta barnen på tivoli och åka på utflykt.

Spara pengar till semestern

Börja sparandet nu

Det är enklast att spara över tid. Om du börjar lägga undan pengar redan nu så hinner det bli ett stort belopp fram till sommaren. Med tillräckligt mycket i kassan vid semesterstart så slipper du ha dåligt samvete. Dessutom ökar chanserna att du har pengar över när semestern är slut. Se gärna till att du får den bästa räntan på ditt sparande så att pengarna växer till sig lite inför ledigheten.

Små utgifter

Små utgifter blir stora tillsammans, ofta blir man chockad när man lägger samman alla kostnader. Även spontanhandel är farligt för din privatekonomi, speciellt om du vill kunna ha en semesterkassa i år. Se istället till att minska utgifterna och öka inkomsterna. Du kan ta hjälp av en budget.

Sälj prylar för att spara pengar

Du kan t.ex. sälja en möbel eller skor du inte använder. På Blocket.se kan man sälja det mesta, folk gillar att fyndköpa på helgerna. Det är egentligen otroligt hur mycket vi människor gillar att spara på saker vi inte använder. Nej försök hålla ordning och reda och sälj ut prylar du inte behöver. Ett bra tips är att hålla en loppis på garageuppfarten!

Lämna en kommentar