Om

Varmt välkommen till BästaRäntan.net, en hemsida som hjälper dig att jämföra de bästa sparkontona i Sverige. Listan över sparkonton uppdateras varje vecka för att du ska få korrekta uppgifter om nuvarande sparränta.

Den här sidan har i uppdrag att hjälpa dig som vill börja spara pengar till en högre sparränta. Med vår lista kan du jämföra de bästa sparkonto och deras villkor och sedan enkelt klicka dig in för öppna ett sparkonto på bara fem minuter.

Varför en sida om att jämföra sparräntor? Anledningen till att den här sidan finns är för att många tycker det är krånligt att få en bra översikt på vilka sparkonton som erbjuds i Sverige. Ofta vill man också ha alla banker med på listan, både småbanker, kreditinstitut och storbanker för att kunna jämföra bättre. Det vi vill göra är att underlätta sparande för privatpersoner genom att rekommendera sparkonton och lista vilka som erbjuder bäst sparränta just nu.

Varför inte spara hos storbankerna? Visst kan du spara pengar hos storbankerna, men dåska du vara medveten om den lägre räntan de har. Fördelen är att de är en trygg aktör på sparmarknaden, men sparräntor på 0-0,5% täcker inte ens inflationen vid ett normalt scenario. Därför bör du fundera på att placera dina pengar hos nischbanker eller kreditinstitut som erbjuder en högre sparränta på mellan 4-10% beroende på om du väljer rörlig sparränta eller fastränteplacering (låser in pengarna 1 år, 2 år eller 3 år).

Har småbankerna insättningsgaranti? Vissa av de mindre aktörerna har insättningsgaranti, men långt ifrån alla. Du måste göra ett avvägande om garantin är viktig för dig. Väljer du bankgarantin så får du en låg avkastning men trygghet. Väljer du lite risk så kan du få en betligt högre sparränta, men kan i värsta fall förlora det insatta beloppet.

Varför spara när man kan låna pengar? Därför i slutändan blir låneräntan alltid dyrare, kortsiktigt går det snabbare att få pengarna. Men sakta med säkert så får du mindre pengar över ju mer tiden går. Försök istället spara pengar för att hamna på rätt sida. Nedan kommer ett känt citat:

”Lånar man av sina vänner blir man ovän med dem – och ovänner kan man inte låna av.”