Ränta på ränta

ränta på ränta

Ränta-på-ränta effekten är vida känd och ibland menar man att det är världens åttonde underverk. Det var Albert Einstein som sade att räntan var ett underverk, just därför att den magiskt ökar förmögenheten snabbare och snabbare. Rent konkret innebär ränta på ränta att du inte bara får ränta på ditt ursprungliga kapital utan också ränta på din ränteavkastning. Om du alltså återinvesterar din sparränta så får du en högre effektiv ränta.

SPARBANKSPARRÄNTAGARANTI
1,40%JaTill sparkontot
0,85%JaTill sparkontot
0,80%JaTill sparkontot

Hur får du bäst ränta på ränta?

Ju högre sparränta desto snabbare jobbar ränta på ränta-effekten åt dig. Därför kan man säga att tiden är din bästa vän när du sparar pengar. Långsiktigt så kommer pengarna på ditt sparkonto växa till sig i allt snabbare takt. Ju bättre ränta du har inledningsvis ju fortare kommer dina pengar att öka.

Ju lägre lön, desto större betydelse har den.

Ett mycket sant citat, även små belopp i början spelar stor roll. Se därför till att få den bästa sparräntan som går på dina sparpengar så går det fortare! Alla kan bli miljonärer eller skaffa sig en ekonomisk trygghet om de bara lägger undan lite pengar då och då. Om du sparar dig rik så kommer det också vara lättare att hålla i pengarna den dag summan är betydande. Kom också ihåg att lära dina barn hur man bäst använder pengar och placerar dem, så att de är redo den dagen de ska ärva ditt kapital. Läs mer om hur du blir miljonär på ränta på ränta effekten.