Månadssparande för att bli rik

Starta ett månadssparande är perfekt för dig som har tålamod och vill spara långsiktigt. Ett tips är att varje månad lägga undan 500 kr från din lön och sätta in på ett sparkonto med bra ränta. När du känner dig tryggare i ditt sparande så kan du börja kika på aktieindexfonder med låga avgifter. I dessa fonder finns aktier som gör att du för en bättre avkastning än sparkontot oftast. Men risken är såklart mycket högre. Om du absolut inte vill riskera dina pengar ska du välja det tryggaste alternativet, vilket är sparkonton med statlig insättningsgaranti.

Spara till barn

Spara till barnpå fasträntekonto

Nischbanker och inlåningsföretag har ofta autogiro som du kan koppla, vilket underlättar ditt månadsspar. Många småbarnsföräldrar gillar att månadsspara sitt barnbidrag för framtida kontantinsatser till barnens första lägenhet osv. Blondinbella, eller numera Isabella Löwengrip, skrev ett bra inlägg om att spara till barn här. Ränta på ränta effekten är riktigt bra när du sparar på lång sikt, så tiden jobbar med dig kan man säga.

  • Börja spara tidigt, det viktagaste är att komma igång!
  • Undvik vanligt bankkonto som inte ger någon sparränta
  • Låt bli dyra fonder som din bankman rekommenderar

”Om du ska spara i 20 år så kan du ta högre risk via fonder, aktier eller fasträntekonton.”

Fasträntekonto perfekt vid månadsspar

Som vi skrev i ett tidigare inlägg så är ett fasträntekonto perfekt för ett längre sparande. Om du ska spara i 10 eller 20 år så är det bra att låsa in pengarna till en fast sparränta. Detta eftersom sparräntan då blir högre än på ett rörligt sparkonto. Eftersom du med säkerhet vet att du inte komemr behöva pengarna på många år kan du binda dem för att få en högre sparränta. Och tycker du räntan är för dålig så kan du välja högriskplaceringar såsom aktiefonder.

Lämna en kommentar