3 sätt att tjäna pengar vid en börsnedgång

tjäna pengar när börsen går ner

Sedan i april månad 2015 har börsen börjat falla och många aktier går ner just nu. Det som oroar marknaden är att USA ska höja sin styrränta samt att Grekland ska lämna Euron och samarbetet. Även Ryssland och Ukraina konflikten spökar i bakgrunden och blossar upp ibland.

Trots att börs och obilgationer har fallit i värde så är fortfarande dessa tillgångar dyra i dagsläget. Frågan är alltså hur man ska göra om du tror på en börsnedgång och samtidigt vill tjäna lite pengar på den? Det här är våra råd till dig som vill få in lite pengar under en börsnedgång:

  1. Sälj av aktier, fonder, preferensaktier eller obligationer och placera pengarna på ett räntesparande. Satsa på ett sparkonto med bäst ränta eller en kort räntefond typ Spiltan Korträntefond. Ibland är bästa strategin att sitta på händerna eftersom börsen och marknadens rörelser kan vara förädiska. Du får en bra ränta medan du väntar på att marknaden ska bli bra igen.
  2. Om du tror att en viss aktie ska gå ner i pris så kan du välja att blanka aktier. En bra produkt som du kan använda för detta är Nordeas Blanka som kan handlas som vilken börsprodukt som helst med lågt courtage. Skulle det visa sig att du har rätt och till exempel Sandvik faller i kurs så går ditt innehav i Blanka Sandvik N upp i värde.
  3. Handla Xact Bear på börsen. Detta är en ETF som gör att du får en positiv avkastning om börsen går ner. Eftersom fonden använder sig av hävstång så bör du endast köpa fonden över dagen alternativt om du tror börsnedången håller i sig i flera dagar på sträck.

 

 

Lämna en kommentar